Win-Win project

Welkom!

In het kader van het Win-Win project willen de seniorenverenigingen KBO-Brabant, FASv en Koepel Gepensioneerden zich presenteren als organisaties met goede mogelijkheden voor mbo-studenten om relevante werkervaring en contacten met de doelgroep op te doen. Het kan daarbij gaan om het bezoeken van verenigingsactiviteiten in het kader van een les tot en met volledige stageperiodes. De vraag van de mbo-instelling is leidend!

De lokale seniorenverenigingen die zich presenteren, hebben allemaal aangegeven dat zij graag willen helpen én geholpen willen worden. Alle mbo-studenten verdienen een goede stageplaats en de lokale seniorenverenigingen zijn ook ideaal uitgerust om bijna alle vormen van ‘contact met de doelgroep’ te faciliteren.

Catalogus
Wij hebben inmiddels een catalogus samengesteld met de seniorenverenigingen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor deelname. Daaruit kunnen bijvoorbeeld mbo-studenten die op zoek zijn naar een stage een keuze maken. Zij kunnen rechtstreeks contact opnemen met degene die in de catalogus vermeld staat of met de projectleiders van KBO-Brabant.

Wij hopen echter ook dat de catalogus inspiratie biedt voor andere seniorenverenigingen van KBO-Brabant, FASv en Koepel Gepensioneerden om zich aan te melden voor een plekje in de catalogus en dus deelname aan het project. Voor Afdelingen zijn er geen kosten aan verbonden; het project beschikt door subsidie van de rijksoverheid over een ruim budget waarmee kosten gedekt kunnen worden. Deelnemende seniorenvereigingen die aan de voorwaarden voldoen krijgen een werkbudget.

Klik hier voor de catalogus

Aan bestuurders van Afdelingen en Kringen, seniorenverenigingen
Ook meedoen met uw lokale vereniging? Vul dan het onderstaande formulier in en stuur het naar info@kbo-brabant.nl. Wij ontvangen dan graag ook een foto van uw locatie of van een activiteit en van de contactpersoon van de Afdeling. Wij zorgen ervoor dat uw vermelding in de catalogus zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt!

Klik hier voor het aanmeldformulier Win-Win catalogus

Contact en vragen

Bel of mail ons! Ellen Willemsen en Thomas van Kuijk, projectleiders:
– ewillemsen@kbo-brabant.nl
– tvankuijk@kbo-brabant.nl

Telefoon: (073) 644 40 66

Informatie in media
Klik hier voor een artikel over het project op Onsmagazine.nl
Klik hier voor een artikel in De Gelderlander

Subsidie
Voor het project ontvangen KBO-Brabant, de Koepel Gepensioneerden en de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv) een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.