Onze werkgroep Identiteit & Zingeving

Aandacht hebben voor elkaar – dat vinden wij heel belangrijk. Senioren staan op een bewuste manier in het leven, maar zijn ook zoekende. Hoe geef ik op een prettige en zinvolle manier inhoud aan mijn leven? Hoe ga ik verder na verlies? De wereld verandert, wat doet dit met mij en hoe kan ik blijven meedoen? Kortom: zingevingsvraagstukken. Daarbij zijn onze katholieke wortels al lang niet meer onze enige leidraad.

Onze werkgroep Identiteit & Zingeving bestaat uit vrijwilligers die samen een eigentijdse invulling geven aan het begrip zingeving. Dor het jaar heen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zodra concrete data bekend zijn worden die op deze pagina en in onze jaarkalender gepubliceerd.

In gesprek over het levenseinde
De werkgroep heeft onder andere een lezing ontwikkeld, getiteld ‘In gesprek over het levenseinde’. Deze lezing kan op verzoek lokaal worden gegeven door vrijwilligers. Informeer hiernaar bij de lokale Afdeling.

Symposium maart 2019
Als senioren hebben we allemaal te maken met verlies. Verlies van baan of misschien moeten we verhuizen naar een kleinere woning; of onze mobiliteit kan minder worden. Ook kan het gebeuren dat we naasten verliezen of dat we geconfronteerd worden met ziekte. Hoe gaan we daarmee om?

Die vraag stond centraal tijdens ons jaarlijkse symposium ‘Verder na verlies’ op 29 maart 2019 in De Schakel in Gilze. Hoofdspreker was psycholoog, bestseller-auteur en tv-persoonlijkheid Manu Keirse. ’s Middags betrok interactief theater Theducator het publiek op ontspannen wijze bij het thema. Door deze afwisseling in presentatie werd het een ontspannen dag waarbij men op een prettige manier aan het denken werd gezet. Manu Keirse was de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Geelen, egeelen@kbo-brabant.nl,
(073) 644 40 66.