Mondzorgadvies op de woensdag

Wij bieden de mogelijkheid om op woensdagmiddag te bellen met Peter de Goede, tandarts met als speciaal aandachtsgebied ‘ouderen’. Hij maakt zich hard voor betere mondzorg voor ouderen, vooral mensen met dementie. Peter staat mensen te woord die vragen hebben over hun mondverzorging en gebit. U kunt uiteraard ook bellen over uw ouders of naasten.

De helft van de 1,2 miljoen Nederlandse ouderen gaat niet (meer) naar de tandarts. Onder andere door fysieke beperkingen. Bij mensen met dementie spelen nog extra problemen. ‘De mondhygiëne neemt af. Poetsen wordt vergeten of gebeurt minder grondig. Ondertussen neemt de suikerbehoefte toe, en dus het snoepgedrag’, aldus de Goede. Deze groep ouderen slaat het tandartsbezoek liever over. ‘Ze denken dat een behandeling pijn doet, of dat het tandvlees gaat bloeden. Ook begrijpen ze vaak niet wat de bedoeling is.’

Leden, maar ook niet leden – bijvoorbeeld mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers – kunnen op de woensdagmiddagen bellen met 073  303 64 44 tussen 13.30 uur en 14.30 uur. Zij krijgen dan rechtstreeks Peter de Goede aan de lijn.