Mondzorgadvies op de woensdag

Wij bieden de mogelijkheid om op woensdagmiddag contact te hebben met Peter de Goede, tandarts met als speciaal aandachtsgebied ‘ouderen’. Hij maakt zich hard voor betere mondzorg voor ouderen, vooral mensen met dementie. Peter staat mensen te woord die vragen hebben over hun mondverzorging en gebit. U kunt uiteraard ook advies inwinnen voor uw ouders of naasten.

De helft van de 1,2 miljoen Nederlandse ouderen gaat niet (meer) naar de tandarts. Onder andere door fysieke beperkingen. Bij mensen met dementie spelen nog extra problemen. ‘De mondhygiëne neemt af. Poetsen wordt vergeten of gebeurt minder grondig. Ondertussen neemt de suikerbehoefte toe, en dus het snoepgedrag’, aldus Peter de Goede. Deze groep ouderen slaat het tandartsbezoek liever over: ‘Ze denken dat een behandeling pijn doet, of dat het tandvlees gaat bloeden. Ook begrijpen ze vaak niet wat de bedoeling is.’

Aanmelden voor gesprek via het formulier
Leden, maar ook niet leden – bijvoorbeeld mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers – kunnen op de woensdagmiddagen worden teruggebeld door Peter de Goede tussen 13.30 uur en 14.30 uur. 

Als u onderstaand formulier invult, belt Peter u zo snel mogelijk, op de eerstkomende woensdag.

Aanvraag gebeld worden over mondzorg
  • NB: Let op de juiste spelling, anders kunnen we u niet bereiken!
  • NB: Let op de juiste spelling, anders kunnen we u niet bereiken! Hebt u geen e-mailadres, laat dit vakje dan open