Ons Energievoordeel

U herkent het ongetwijfeld. De talloze energieleveranciers, vergelijkingssites en collectieven die u met tijdelijke kortingen, welkomstcadeaus of andere lokkertjes verleiden om over te stappen. En als u overstapt, kan na de actieperiode zomaar blijken dat u ineens hógere tarieven betaalt. Of de jaarrekening valt onverwacht hoger uit omdat u een onjuist maandelijks termijnbedrag is voorgespiegeld. Samen met onze partner Energiebesteding doen we het graag anders en beter voor onze leden.

Lees verder

‘Eindelijk duidelijke informatie’

‘Er bleek geen addertje te zijn!’

‘Alles werd voor me geregeld’

‘Het scheelt echt veel geld’

Ons ledenvoordeel

Als lid van KBO-Brabant profiteert u van interessante aanbiedingen en voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer ook!

Lees verder

Rijbewijskeuringen

Automobilisten die de leeftijd van 75 jaar zijn gepasseerd én hun rijbewijs moeten verlengen, zijn verplicht een medische keuring te ondergaan. Vanaf 75 jaar is zo’n medische keuring elke vijf jaar verplicht. De kosten variëren van € 45,- tot het officiële landelijke tarief van € 76,60.
Als lid van KBO-Brabant krijgt u op verschillende locaties korting op uw rijbewijskeuring. De prijs van de keuring ligt rond de € 30,-. Klik hier of op de afbeelding hiernaast voor de lijst van rijbewijskeuringsartsen.

Vertraging verlengen rijbewijs houdt aan.

KBO-Brabant krijgt al enige maanden veel vragen over de enorme vertraging bij het verlengen van het rijbewijs. Vanaf de leeftijd van 75 jaar dient men voor de verlenging van het rijbewijs een gezondheidsverklaring in te vullen. Bent u 75 jaar of ouder en u wilt uw rijbewijs verlengen? Dan kunt u te maken krijgen met een aanzienlijk langere wachttijd dan de gestelde vier maanden. Hierdoor kan de geldigheid van het rijbewijs zelfs verlopen raken. Het CBR werkt er hard aan om dit probleem op te lossen en de wachttijden terug te dringen.

Ook de Nationale ombudsman heeft aandacht voor deze problematiek. Op de website van de Nationale ombudsman vindt u nuttige tips.

Zorgverzekering

Ook voor het jaar 2019 kunt u als lid van KBO-Brabant korting en/of extra’s krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering van IAK, CZ, VGZ of ZilverenKruis via onze partner AON.

Lees verder

Breipatroon KBO-sjaal

Dankzij de dames van Granny’s Finest (bij een vijftal Afdelingen van KBO-Brabant) zijn er sinds kort handgebreide sjaals in de huisstijl van KBO-Brabant. Naast zacht en warm zijn ze ook nog eens érg leuk om te zien. Ze hebben de huisstijlkleuren van KBO-Brabant en zijn aan een van de uiteindes voorzien van een driehoek in een andere tint.

Wilt u ook een sjaal breien? Onder de afbeelding hiernaast vindt u het patroon.

Veel plezier met breien en houd u warm deze winter!