Zorgverzekering VGZ exclusief voor leden

Als lid van onze vereniging krijgt u korting op een zorgverzekering van VGZ. U heeft daarvoor uw lidmaatschapsnummer nodig (dat staat op uw ledenpas) en het collectiviteitsnummer: 87718266.

Informatie over de periode 2022
Klik hier naar de website van VGZ over de kortingen voor 2022.
Klik hier naar de website van VGZ met ook informatie over 2022.

Declareer uw lidmaatschap van KBO-Brabant in 2021 en 2022!
Bent u aanvullend verzekerd voor zorg bij VGZ via het collectief van KBO-Brabant? Dan krijgt u het lidmaatschap van KBO-Brabant vergoed tot een maximum van 25 euro per verzekerde. Ook in 2022 geldt dit weer!
(Dit geldt niet als u alleen een aanvullende tandverzekering heeft afgesloten.)

Klik hier voor een filmpje met informatie over hoe te declareren.

Declareren lidmaatschap in 2020
Lees hier hoe u voor 2020 nog een declaratie kunt indienen.

Declareren lidmaatschap in 2021
Ga hier naar de pagina over 2021.

Ruime vergoedingen voor mantelzorgers via VGZ
VGZ biedt mantelzorgers graag de helpende hand. Bent u aanvullend verzekerd via KBO-Brabant? Dan ontvangt u tot 25 dagen vervangende mantelzorg. Ook krijgt u tot € 1.000 vergoeding voor de mantelzorgmakelaar die u helpt met regelwerk.

Medicura Zorgwinkel

Medicura Zorgwinkel adviseert u graag over welke zorghulpmiddelen, op basis van uw wensen, voor u de beste oplossing zijn. Deze zelfzorgproducten lenen ze gratis uit, kunt u tijdelijk huren of kopen in de thuiszorgwinkels of webshop. Het assortiment bestaat onder andere uit zorgbedden, scootmobielen, sta-op stoelen en rolstoelen, maar ook zelfzorg-, gezondheids- en hygiëneproducten.

U krijgt advies over welke medische hulpmiddelen u helpen om makkelijker, fijner, veiliger en langer zelfstandig thuis te kunnen functioneren.

Ziet u geen mogelijkheid om één van de thuiszorgwinkels te bezoeken? Of wilt u graag een aantal hulpmiddelen thuis testen? Dan kunt u de webshop van Medicura gebruiken, maar Medicura komt ook graag bij u op bezoek voor een advies aan huis. De productadviseur neemt de gewenste hulpmiddelen mee naar u thuis en geeft u uitgebreide uitleg over het gebruik ervan. Zo kunt u de hulpmiddelen in alle rust thuis uitproberen!

Gratis lenen van hulpmiddelen
Bij Medicura Zorgwinkel kunt u gratis medische hulpmiddelen lenen, soms 26 weken, maar soms ook langer, net zolang als de indicatie van toepassing is. Het uitleenassortiment wordt namelijk door uw zorgverzekering vergoed. U bestelt zelf kosteloos de hulpmiddelen die u nodig heeft. Met de gegevens die u aan Medicura doorgeeft, regelen zij de verdere afhandeling en declaratie met uw zorgverzekeraar.

Ledenvoordeel – 10% korting
Als lid van KBO-Brabant krijgt u van Medicura 10% korting op de aanschaf/koop van een artikel. In de thuiszorgwinkels ontvangt u deze korting op vertoon van uw ledenpas. In de webshop kunt u op de afrekenpagina de code ‘kbobrabant10’ invoeren. De korting wordt automatisch berekend. Let op! Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Locaties
De Medicura Zorgwinkels zitten bij ziekenhuizen in Brabant in: Boxtel, Eindhoven, Geldrop, Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Oss en Uden. En verder nog in Roermond en Weert, Nieuwegein en Utrecht.

Collectiviteitskorting Centraal Beheer voor leden van KBO-Brabant

De Koepel Gepensioneerden heeft voor de aangesloten ledenverenigingen aantrekkelijke afspraken gemaakt met Centraal Beheer voor collectiviteitskorting op verzekeringen. Hoe groter de ledenvereniging, hoe hoger de korting. KBO-Brabant is de grootste ledenvereniging van de Koepel Gepensioneerden en voor onze leden liggen de kortingen daarom op het hoogste niveau. Deze gelden ook voor uw bestaande verzekeringen bij Centraal Beheer.

De kortingen voor leden van KBO-Brabant bedragen in 2021:

Vervoer

• Auto 10% korting
  • Motor 10% korting
  • Camper 5% korting
  • Caravan 5% korting

Wonen

• Opstal 8% korting
  • Inboedel 8% korting
  • Kostbaarheden buitenshuis 8% korting
  • Aansprakelijkheid 8% korting
  • Ongevallen 8% korting

Diverse

• Rechtsbijstand 5% korting
  • Doorlopende Reisverzekering 5% korting
  • Bootverzekering (pleziervaartuig) 5% korting

Klik hier om naar de speciale pagina geleid te worden bij Centraal Beheer. Daar kunt u scrollen naar beneden en dan moet u de knop werkgever aanklikken. Dan komt u op een pagina die u kunt invullen. Vervolgens is uw collectiviteitskorting aangezet.

Let op! Centraal Beheer spreekt niet van collectiviteitsnummer maar van werkgeversnummer. Dit is het werkgeversnummer voor de collectiviteit: 43572.

Er bleek geen addertje te zijn!

Alles werd voor me geregeld

Het scheelt echt veel geld

Energie

Onze partner Energiebesteding voorziet u van groene energie direct uit Nederlandse bron, tegen voordelige variabele en vaste stroom- en gastarieven. Voor een eerlijk en persoonlijk advies of hulp bij het overstappen, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Energiebesteding. Hier nemen ze de tijd voor u en regelen ze alles.

Informatie en contact: www.onsledenvoordeel.nl/energie, 085 – 486 33 63

Rijbewijskeuring

Alle hier genoemde keuringsinstellingen hanteren sowieso een aantrekkelijke prijs, maar vraagt u bij de instantie zelf gerust even na of u als lid van KBO-Brabant in aanmerking komt voor extra korting.

Klik op Lijst van keuringsartsen per 8-11-2021 voor een keuringsinstelling bij u in de buurt.

Webshop

Via onze webshop Ons ledenvoordeel profiteert u van de meest uiteenlopende aanbiedingen: van een mobiliteitstrainer tot batterijen voor uw hoorapparaat, en van voordelig bellen tot leuke uitjes. Bent u niet thuis op internet? In ons ledenmagazine ‘Ons’ staan maandelijks mooie aanbiedingen, en telefonisch bestellen kan ook!

Meer informatie en contact: www.onsledenvoordeel.nl, 085 – 486 33 63.