Onze hulp bij verlengen van uw rijbewijs 

Wilt u uw rijbewijs verlengen en bent u ouder dan 75 jaar? Dan moet u medisch gekeurd worden. Heeft u vragen of loopt u tegen problemen aan? KBO-Brabant kan u voorzien van de laatste informatie en, indien nodig, met u meedenken over het proces van verlengen van het rijbewijs. Wilt u dat ook? Vul dan DIT FORMULIER in.

Lukt dit niet? Bel dan ons kantoor en vraag naar Edith Mostert: 073 – 644 40 66 of mail naar: emostert@kbo-brabant.nl.

 

 

Zo verlengt u uw rijbewijs

  1. Begin op tijd: dien 4 tot 5 maanden voordat uw rijbewijs verlopen is uw gezondheidsverklaring in. Dat kan via DigiD of via de reguliere post. Als uw voorkeur uitgaat naar de reguliere post en uw eigen gemeente verkoopt het document niet, dan kunnen wij u desgewenst voorzien van een papieren gezondheidsverklaring. Lees hier hoe u aan een gezondheidsverklaring komt.
  2. U behoort een bevestiging van ontvangst te krijgen van het CBR, via DigiD of (indien u met de reguliere post werkt) per post.
  3. Zodra het CBR uw gezondheidsverklaring ontvangen heeft, krijgt u de benodigde documenten. Als u deze documenten heeft, maakt u zo snel mogelijk een afspraak met de keuringsarts. 
  4. KBO-Brabant biedt een overzicht van keuringsartsen. Dat staat ook op de pagina met ledenvoordelen, klik hier: Lijst van keuringsartsen per februari 2024
  5. U gaat met de documenten van het CBR naar de keuringsarts. Misschien moet u ook naar andere specialisten, of het kan ook zijn dat u een rijtest moet doen. Ook dat geeft het CBR aan. 
  6. Veel keuringsartsen versturen de rapportage zélf naar het CBR via Zorgdomein. Dit is de veiligste en snelste weg. Andere keuringartsen maken geen gebruik van dit portaal. In dat geval dient u zelf per post de rapportage naar het CBR te versturen. Maakt u in elk geval een kopie voor uzelf van de héle rapportage!

Als het goed is, ontvangt u binnen afzienbare tijd van het CBR bericht over uw verlenging. Als u naar uw mening hierop te lang moet wachten, of als u andere vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met KBO-Brabant. Ook op de website van het CBR vindt u veel informatie. 

Klik hier voor meer informatie op de website van het CBR.

Heeft u een vraag over verlenging van uw rijbewijs? Vul een formulier in: klik hier