19 juli 2023

Agenda Vitaliteitsdagen najaar

Dit najaar vinden er verspreid in de provincie weer Vitaliteitsdagen plaats. Wie meedoet krijgt een goed inzicht in de eigen gezondheid. Ontdek uw fysieke aspecten zoals knijpkracht, reactievermogen, conditie en balans. Er is ook aandacht voor mentale aspecten.

Bij vitaliteit gaat het om levenskracht. Bij de Vitaliteitsdagen krijgen deelnemers inzicht in hun gezondheid. Er is aandacht voor fysieke aspecten zoals knijpkracht, reactievermogen, conditie, balans, maar ook voor mentale aspecten. Vragen als ‘hoe ziet uw netwerk eruit?’, ‘welk cijfer geeft u uw leven?’, ‘waar bent u dankbaar voor?’ komen aan de orde. KBO-Brabant baseert zich hierbij op de kennis van de Blauwe zones en het concept Positieve gezondheid.

Vrijwilligers van KBO-Brabant, (oud-)zorgverleners en mbo-studenten verrichten metingen en gaan met deelnemers in gesprek. KBO-Afdelingen organiseren de Vitaliteitsdagen met medewerking van (oud-)fysiotherapeuten, huisartsen, buurtsportcoaches, opticiens en Van Boxtel Hoorwinkels. Ook is Peter de Goede, tandarts-geriatrie, aanwezig voor het gesprek over mondgezondheid, want de mond wordt vaak vergeten.

Binnenkort vinden hier Vitaliteitsdagen plaats:

• 6 september Maarheeze
  • 29 en 30 september Odiliapeel
  • 2 oktober ’s-Hertogenbosch
  • 11 en 12 oktober Bladel
  • 17 oktober Den Dungen
  • 23 oktober Mariaheide
  • 28 oktober Veghel
  • 7 november Steensel

Wat kunnen deelnemers verwachten?

• Meer inzicht in de eigen gezondheid
  • Bewustwording van het eigen netwerk
  • Gezelligheid en contact met andere deelnemers en vrijwilligers
  • Kennismaking met het aanbod van beweegactiviteiten van de KBO-Afdeling