21 februari 2021

Eindhoven onderaan in rij

Trudy van Helmond, Christ Koppelmans en Bert van ‘t Laar schreven een opiniërend artikel, dat werd geplaatst in Eindhovens Dagblad onder de titel: Waar leven goed is, past slechte hulpverlening niet.

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is iedere gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning van inwoners die zich niet op eigen kracht kunnen redden. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij het huishouden, begeleiding, dagbesteding, hulpmiddelen voor mobiliteit of woningaanpassingen.

Doel van de Wmo is om ouderen en mensen met beperkingen te helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Volgens recent landelijk onderzoek zijn hulpvragers steeds meer tevreden over de hulp en ondersteuning die zij vanuit de Wmo krijgen. Maar als alle gemeenten met elkaar worden vergeleken blijkt Eindhoven het laagst te scoren. Eindhoven helemaal onderaan in de rij van gemeenten waar het leven goed is: dat kan en dat mag natuurlijk niet!
Klik hier voor het volledige artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.