28 november 2023

Flexibel werken naast de AOW

Er is veel animo voor flexibel blijven doorwerken na het pensioen. En er zijn ook heel veel vragen over. Daarom organiseert een aantal organisaties een inloopmiddag over doorwerken na de pensioengerechtigde leeftijd.

Liefst één op de vier ouderen voelt er wel wat voor om ook na het pensioen (parttime) aan de slag te blijven, blijkt uit een enquête onder achthonderd gepensioneerden die economisch platform ESB in het voorjaar hield. Als ongeveer een kwart van de nu niet-werkende AOW’ers belangstelling heeft om nog betaald werk te doen, betekent dat dat er zeker nog 200.000 extra ouderen in deeltijd zouden willen werken, stelt ESB. Een groot onbenut potentieel dat in de huidige tijd van arbeidskrapte een enorme verlichting kan zijn in alle sectoren op de arbeidsmarkt.

Inloopmiddag

Om vragen over doorwerken na het pensioen te beantwoorden en om geïnteresseerden te interesseren voor dit idee organiseert de werkgroep Pilot Onbenut Arbeidspotentieel op vrijdag 1 december een inloopmiddag in ’s-Hertogenbosch. Tot de werkgroep behoren de organisaties Noordoost-Brabant Werkt!, 1Werkcentrum, de gemeente ’s-Hertogenbosch (afd. Sociaal Domein), Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP) en Libéma Beurzen & Evenementen. Deze organisaties zullen op 1 december belangstellenden voorlichten. Ook de Belastingdienst (afd. Particulieren/Ondersteuning Burgers) is aanwezig, onder meer om bezoekers te informeren wat doorwerken na de pensioenleeftijd betekent voor de inkomstenbelasting.

Snel aan de slag

Wie zo snel mogelijk aan de slag wil, kan die middag terecht bij werkgever Libéma Beurzen & Evenementen. Libéma is eigenaar van Congrescentrum 1931, waar de inloopmiddag gehouden wordt. Het bedrijf heeft in haar (evenementen)locaties in en om Den Bosch verschillende functies vacant, zoals hostess, barmedewerker of kassamedewerker. Functies die ook zeer geschikt zijn voor senioren. Voor vragen over deze vacatures en over werken naast uw AOW of de mogelijk consequenties voor uw financiën kunnen bezoekers terecht bij de projectleider van 1Werkcentrum. Ook is er de mogelijkheid een presentatie over het project en de evenementenlocaties van Libéma bij te wonen en een rondleiding te krijgen door de naastgelegen Brabanthallen.

Vrijblijvend advies

De toegang tot de inloopmiddag Flexibel werken naast uw AOW is gratis. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekkernij. Iedereen die interesse heeft in werken na de pensioenleeftijd is welkom, ook wie niet direct raakvlakken ziet met een werkplek bij Libéma. De organiserende instanties horen graag wat uw wensen zijn en bekijken of u mogelijk op een andere plek aan de slag kunt. De inloopmiddag is vrijblijvend en inschrijven is niet nodig.

De inloopmiddag Flexibel werken naast uw AOW vindt plaats op vrijdag 1 december van 13.00 tot 16.30 uur in 1931 Congrescentrum, Oude Engelenseweg 1, ’s-Hertogenbosch.