23 maart 2021

Nabetaling ABP in MAX Meldpunt

Eerder zag u in MAX Meldpunt dat duizenden gepensioneerden van ABP jarenlang een te laag pensioen ontvingen. Het ging om ABP-gepensioneerden die vóór 1995 tegelijk met hun partner pensioen opbouwden. ABP betaalde in 2020 al een kleine 200 miljoen euro aan achterstallig pensioen uit aan 25.000 mensen. En er wachten op dit moment nog zo’n 7.000 mensen op de beoordeling van hun aanvraag.

In een uitzending van vrijdag 19 maart van MAX Meldpunt kwam echtpaar Maartje en Henk van Dijk aan het woord. Ze krijgen ook geld en zijn dolblij, totdat ze hun belastingaangifte moeten invullen… Vervelende belastingverrassing.

Toch valt er gelukkig in de meeste gevallen wel iets aan de fiscale gevolgen te doen. Maar dan moet u wel zelf actie ondernemen! Ombudsman Rogier de Haan van MAX zet de belangrijkste tips op een rijtje naar aanleiding van vragen die bij MAX binnenkomen.

Klik hier voor de volledige tekst op de website van MAX Meldpunt. Daar kunt u ook de uitzending nazien.

Verzoek van MAX Meldpunt

Iedereen van u die een nabetaling heeft ontvangen én normaal gesproken huur- en/of zorgtoeslag ontvangt, wordt verzocht het formuliertje onderaan het artikel op de website van MAX Meldpunt in te vullen. MAX kan deze gegevens goed gebruiken om verdere actie te ondernemen.

 

Verdere informatie over de nabetaling van ABP
Klik hier voor antwoorden op vragen over de pensioenaanvulling voor ABP tweeverdieners.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.