30 november 2022

Omgaan met geldstress

Van partner VGZ ontvingen wij het onderstaande aanbod. Ook degenen die (nog) niet verzekerd zijn via VGZ kunnen hiervan gebruik maken.

Gratis webinar Omgaan met stres
Op donderdag 8 december a.s. organiseert Coöperatie VGZ in samenwerking met OpenUp de gratis online webinar ‘Omgaan met geldstress’.

Iedereen maakt zich wel eens zorgen om geld. Dat is heel normaal. Zeker in deze tijd van stijgende kosten. Op lange termijn kan geldstress zorgen voor een slechtere gezondheid. Daarom is het goed om grip te krijgen op je stress. Hoe eerder je dat doet, hoe makkelijker dat gaat. Daarom bieden we aan alle leden van Coöperatie VGZ de gratis webinar Omgaan met geldstress.

Waar en wanneer is de webinar?
Online op donderdagavond 8 december van 19.30 tot 20.45 uur.

Waar kan ik me inschrijven?
https://www.vgz.nl/gezond-leven/mentaal/webinar-geldstress

Wat kan ik verwachten van de webinar?
Tips en praktische hulp bij geldstress.

Psycholoog Simone das Dores en geldcoach Eef van Opdorp vertellen meer over de achtergrond van zorgen om geld. Ook delen ze tips hoe je hier mee om kunt gaan.

Over deze onderwerpen leer je meer tijdens de webinar:

  • Schaamte over financiële stress
  • Hoe je ruimte maakt in een hoofd vol geldzorgen
  • Inzicht in je reptielenbrein, je emotionele en je denkende ‘geldbrein’
  • Inzicht in welk geldtype jij bent (bijvoorbeeld de Struisvogel, Held, Waaghals of Control freak)
  • (Be)spaartips
  • Overzicht en inzicht in je budget
  • Geldplan korte en lange termijn

Na de webinar ontvangen alle mensen die zich hebben ingeschreven voor de webinar een handig overzicht met alle hulp en tips om meteen zelf mee aan de slag te gaan.

Vragen over onze premie?
Als coöperatie zonder winstoogmerk doen we ons best om de premie zo laag mogelijk. Toch is de premie gestegen. Een vervelende boodschap die we liever niet zouden brengen. Maar ook de zorg heeft te maken met hoge inflatie en stijgende zorgkosten door onder andere de vergrijzing. Daarom konden we niet anders dan onze premie te laten stijgen. Wat we wel kunnen is jou helpen om minder last van geldstress te hebben. Daarom kan iedereen meedoen aan de gratis webinar Omgaan met geldstress.

Welke hulp bieden we nog meer m.b.t. betalen?
Heb je hulp nodig bij het betalen van je premie, rekeningen of eigen risico? Ontdek hoe we je kunnen helpen.