8 december 2021

Pas op, phishing mails Afdelingen

Al van verschillende Afdelingen kregen wij melding van een Phishing mail, een nep-mail, die deze dagen is verzonden, met het bericht dat u zogenaamd van de Belastingdienst geld terugkrijgt.

Wat te doen?
Nergens op klikken, meteen weggooien en de verzender als ongewenst aanmerken!! Dat kan op uw computer door met de rechtermuisknop op het bericht in uw mailbox te gaan staan en dan te kiezen voor ‘Beveiligingsopties’ en daarin voor ‘Phishing’. Op uw telefoon kan dat door rechtsboven te klikken op de drie puntjes onder elkaar en daar te kiezen voor iets als ‘Spam melden’.

U kunt zelf ook checken en anderen waarschuwen
Overigens, als u zelf zoiets krijgt, dan kunt u op de website van de fraudehelpdesk een check doen of er al meldingen zijn van mensen die hetzelfde overkwam. U kunt daar ook aangifte doen met uw mail, om anderen te waarschuwen. Link: https://www.fraudehelpdesk.nl/actueel/valse-emails/

De nep-mail-tekst luidt als volgt:

Geachte relatie,

Dit bericht bevat essentiële informatie die uitsluitend bestemd is voor [hier staat dan het e-mailadres van de Afdeling].

Op basis van de financiele effecten door de COVID-19 pandemie is er door de Overheid besloten u een extra toezegging te geven voor een bedrag van € 279,99 op uw belastingaangifte.

Ga naar: https//mijnoverheid,nl/teruggave-2021 voor meer informatie over het aanvragen van de teruggave.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u nog een prettige dag verder.

Met vriendelijke groet,

Kees van FeringaMijnOverheid