19 april 2023

Senioren en Veiligheid – theater

Op 13 april hebben ruim 200 mensen de bijeenkomst Senioren en Veiligheid bezocht in het Chassé Theater in Breda. Aandacht voor dit onderwerp blijft nodig omdat criminelen steeds weer nieuwe methodes ontwikkelen om mensen geld afhandig te maken.

Na de opening door burgemeester Depla zijn er veel voorkomende vormen van digitale veiligheid, fraude en oplichting over het voetlicht gebracht. Presentatrice Catherine Keyl zorgde ervoor dat alle vragen van de bezoekers werden beantwoord. Met de sketches van bekende toneelspelers als Bartho Braat werden de gebeurtenissen helder in beeld gebracht. Concrete tips werden onder meer gegeven door Sybren van der Velden Walda van de nationale politie. Niet alleen om het te voorkomen, maar ook over hoe te handelen als je onverhoopt slachtoffer bent geworden. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem bij voorkeur per e-mail contact op met Edith Mostert, als u uw telefoonnummer meldt, belt zij u. E-mail: emostert@kbo-brabant.nl.