29 maart 2021

Te lage vaccinatiegraad ouderen

Er zijn ouderen die een corona-prik kunnen halen, maar het niet doen, zoals een derde van de thuiswonende 90plussers. En er zijn er die graag een vaccinatie willen, maar die er zelfs mét oproep alsnog op moeten wachten omdat de GGD lastig bereikbaar is voor een afspraak of laat weten ‘al tot en met juni’ vol te zitten.

Het kabinet schroeft het priktempo flink op, de 4 miljoenste coronavaccinatie zou al half april gehaald moeten worden. Laat onverlet dat KBO-Brabant zich zorgen maakt over de vaccinatiegraad speciaal onder ouderen.

Talkshow zondag 28 maart Omroep Brabant
Het hapert bij de vaccinatie van ouderen, constateert voorzitter Leo Bisschops. “Het is niet zo dat ouderen zich niet willen laten vaccineren, maar het wordt ze moeilijk gemaakt waardoor ze afhaken. Dat is heel erg jammer” zei hij zondag in talkshow KRAAK van Omroep Brabant. Zeker 30 procent van de ouderen laat de vaccinatie nu aan zich voorbij gaan en dat is een hoger percentage dan bij vaccinaties voor andere ziektes.

Klik hier voor een fragment uit de uitzending, waarin voorzitter Leo Bisschops aan het woord is.  En klik hier om de hele uitzending van zondag 28 maart na te zien.

Brabantse kranten donderdag 25 maart
Directeur Wilma Schrover in een artikel over de vaccinatiegraad op de websites van Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN/De Stem en De Gelderlander: ,,Die is te laag, een deel van de ouderen heeft de prik (nog) laten liggen. Dat is een probleem, voor hun eigen – kwetsbare – gezondheid. Maar ook omdat we met zijn allen uit de wurggreep van corona willen, terug naar ons normale leven. Dat kan alleen als voldoende mensen, juist ook ouderen, ingeënt zijn.”

Op donderdag 25 maart verscheen dit artikel. Klik hier om het te lezen.

 

Ook nieuwsbrief Ons Actueel ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws dat wij publiceren? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ons Actueel, die tweewekelijks verschijnt. Klik hier om u aan te melden.