Samen beslissen over behandeling en zorg

Dialoogbijeenkomsten in maart 2023

KBO-Brabant vindt het belangrijk dat ondersteuning, zorg en behandeling voor 70-plussers beter aansluit bij wat zij en hun naasten zelf belangrijk vinden. Hiervoor is een goed gesprek met de zorgverlener noodzakelijk. In maart 2023 organiseert KBO-Brabant daarom in de vier regio’s zogenaamde dialoogbijeenkomsten over ‘Samen beslissen’ in samenwerking met artsen en andere zorgverleners.

Ze zijn in de middag, van 13.30 uur tot 16.30 uur.

U bent van harte welkom! Graag per persoon apart aanmelden.

Aanmelden
U kunt kiezen uit de volgende data:

Verdere informatie
De tijd dat de arts bepaalde welke behandeling, zorg of ondersteuning voor u het beste is, is allang voorbij. Beslissingen hierover neemt u samen met uw zorgverlener. En wat ‘het beste’ is, hangt af van wat voor u belangrijk is. Écht samen beslissen kan alleen als uw zorgverleners en naasten weten wat u wilt en belangrijk vindt. Er is een vragenlijst om u daarbij te helpen.

Ter voorbereiding op uw gesprek met een arts of andere zorgverlener is een aantal hulpmiddelen ontwikkeld zoals:

  • Drie goede vragen. Klik hier voor een exemplaar van Patiëntenfederatie Nederland, Federatie Medisch Specialisten en KBO-Brabant.
  • Er is ook een vragenlijst ontwikkeld die minder ziektegericht is, maar meer gaat over wat u écht belangrijk vindt in het leven. Klik hier om de vragenlijst te bekijken.
  • Video-filmpje op YouTube, klik hier.