Ons Vitaal Brabant

Vitaliteitsmetingen voor senioren

Als uitvloeisel van ons themajaar 2018 over de Blauwe Zones, zijn we in 2019 gestart met een project: Ons Vitaal Brabant. Senioren kunnen gedurende een bepaalde periode op een toegankelijke locatie in eigen wijk of dorp vrijwillig meedoen aan een vitaliteitscheck. Naast het meten van concrete waarden zoals cholesterol, bloeddruk, evenwicht, knijpkracht, gewicht, spier- en botmassa, vindt er ook een goed gesprek plaats. Hoe staat het met uw nachtrust, voeding, eetlust, beweging, sociale netwerk? Studenten van de Avans Academie voor gezondheidszorg en KBO-vrijwilligers met een (para)medische achtergrond nemen de testen af. We zijn begonnen met enkele Afdelingen, maar de bedoeling is om dit breed te organiseren en wel jaarlijks. Samen aan de slag met positieve gezondheid!

Wilit u meer informatie?
Voor meer informatie over deze metingen of over de mogelijkheden om mee te doen als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met KBO-Brabant, Eva Geelen, e-mail: egeelen@kbo-brabant.nl of telefoon: 073 – 644 40 66.

Vrijwilligers gezocht voor uitvoeren testen

Voor het uitvoeren van de testen op diverse locaties zoeken we vrijwilligers met een (para)medische of sociaal-maatschappelijke achtergrond. Kunt u goed omgaan met mensen, bent u discreet, nauwgezet, enthousiast en geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op, e-mail: info@kbo-brabant.nl, of bel 073 – 644 40 66.

Leuke publicatie

Op aarde zijn dus vijf gebieden waar mensen een aantoonbaar langere levensduur hebben en langer gezond blijven: de Blauwe zones. Lowie van Doninck van het lectoraat Active Ageing bij Avans Hogeschool heeft over dit onderwerp een ‘digizine’, een digitaal magazine, gemaakt. Ook KBO-Brabant wordt hierin genoemd. Wij delen dit graag met u! Klik hier.