Kom bij ons, KBO-Brabant!

Ontmoet u graag andere mensen? Bent u op zoek naar leerzame, sportieve, culturele of ontspannende activiteiten in de buurt? Zet u uw talenten graag in voor de belangenbehartiging van senioren? Dan bent u bij onze vereniging, de grootste in Brabant met 120.000 leden, aan het juiste adres!

Een KBO-lidmaatschap begint dicht bij huis, namelijk in een van onze 280 lokale verenigingen (stand op 1 januari 2022), die op hun beurt onderdeel uitmaken van KBO-Brabant. Samen zetten we ons in voor actieve deelname van senioren aan de samenleving, voor de bevordering van onderlinge sociale contacten en zelfredzaamheid. We trekken daarvoor ook aan de bel bij gemeenten, provincie en rijksoverheid. Door ons grote ledenaantal zijn we een serieuze gesprekspartner.

Wat hoort er bij uw lidmaatschap?

• Deelname aan activiteiten op het gebied van ontspanning, sport, cultuur, zingeving en educatie
  • Uitdagende en inspirerende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk
  • Hulp van vrijwillige ouderenadviseurs, belastinghulpen, cliëntondersteuners, thuisadministrateurs, juridische helpdesk en Wlz team
  • Toegang tot onze datingsite Groet & Ontmoet
  • Tien keer per jaar het magazine Ons
  • Belangenbehartiging voor u als senior op landelijk, provinciaal en lokaal niveau, met name op het gebied van wonen & zorg, pensioenen en mobiliteit (CBR, verlengen rijbewijs!)
  • Voordelige stroom- en gastarieven direct uit Nederlandse bron via onze partner Energiebesteding
  • Voordelige aanbiedingen via onze webshop Ons ledenvoordeel
  • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen van VGZ en eventuele teruggave contributie
  • Collectiviteitskorting op verzekeringen van Centraal Beheer
  • Ledenpas, waarmee u korting krijgt bij lokale bedrijven
  • Korting op uw medische keuring voor het rijbewijs

Word ook lid van KBO-Brabant!

U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Lid worden betekent dat u lid wordt van de lokale KBO-vereniging én de koepelvereniging KBO-Brabant. De lokale vereniging bepaalt de eigen contributie, die van KBO-Brabant is voor alle leden in de provincie gelijk.

Beide contributies worden in een keer door de lokale KBO geïnd. Opgeteld gaat het om een bedrag van 25 tot 30 euro per jaar.

Als u uw gegevens hebt ingevuld, nemen wij of de dichtstbijzijnde Afdeling contact met u op.

Belt u ons liever? Dat kan op 073 – 644 40 66.

Voordeel via verzekering bij VGZ!

Sluit u een aanvullende verzekering af bij VGZ via het collectief van KBO-Brabant? Dan krijgt u het lidmaatschap van KBO-Brabant vergoed tot een maximum van 25 euro per verzekerde. Een extra reden om lid te worden dus!

Uw gegevens:

Gegevens partner